Actualiteiten

wij houden u op de hoogte van ontwikkelingen rondom voor u belangrijke zaken.

Er was eens een pechvogel

Wonen jullie samen zonder dat jullie zijn getrouwd of een samenlevingscontract hebben? En investeren jullie in een huis dat jullie samen hebben? Lees dan dit artikel!

Er was eens een stel. Dat stel ging uit elkaar. Ze hadden samen een huis, maar hadden niets geregeld. Ze waren niet getrouwd, niet geregistreerd als partners en ze hadden geen samenlevingsovereenkomst. De man had eigen geld geïnvesteerd in het huis. Toen ze uit elkaar gingen,  wilde hij dat geld terug hebben. Het stel werd het hier niet over eens en ging naar de rechter.

Voor gehuwden gelden wettelijke vergoedingsrechten. De hoogste rechter (de Hoge Raad) heeft geoordeeld dat de wet geen vergoedingsrechten kent voor samenwoners. Kortom: de man had pech. Wel kan de man in een verwijzingszaak mogelijk nog op een andere manier aanspraak maken op een vergoeding. Dat moet een andere rechter gaan bepalen. Die rechter moet ook beoordelen of de aanspraak nog steeds geldig is (en dus niet is verjaard).

Mensen zijn het lang niet altijd met elkaar eens als ze uit elkaar gaan. Willen jullie nu voorkomen dat je ook naar de rechter moet? En willen jullie onderling afspraken maken? Dit kan in een samenlevingsovereenkomst of door te trouwen (huwelijkse voorwaarden) of een geregistreerd partnerschap aan te gaan (partnerschapsvoorwaarden).

Meer informatie? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

MEER ACTUALITEITEN

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.