Onderneming & bedrijf

Van nieuw bedrijf tot bedrijfsoverdracht: wij zijn uw betrouwbare zakenpartner.

diensten onderneming Maashorst notarissen

Samenwerking

Wilt u een onderneming starten, verkopen of beëindigen? Bij Maashorst Notarissen denken we graag met u mee. Op deze pagina’s vindt u alles over de verschillende rechtsvormen, met extra uitleg over een B.V., vereniging, stichting of coöperatie. Van oprichting tot verkoop en alle stappen daartussen in.

Voor een eenmanszaak heeft u geen oprichtingsakte nodig, maar volstaat inschrijving bij de Kamer van Koophandel en melding bij de Belastingdienst. Uw accountant of fiscaal adviseur kan u daarbij ook begeleiden.
Bent u van plan samen met een compagnon een onderneming te starten? Of wilt u iemand laten toetreden tot uw onderneming? Dan is het zaak vooraf te bepalen hoe deze samenwerking vormgegeven moet worden. Het is tenslotte eenvoudiger een samenwerking aan te gaan, dan deze te verbreken. Juist vooraf moet u aan alle scenario’s aandacht besteden, zodat alle afspraken goed worden vastgelegd en er in een later stadium geen misverstanden kunnen ontstaan.

De samenwerking in een vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap en maatschap wordt vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Hiervoor is een notariële akte niet wettelijk verplicht. Toch heeft het voordeel om hier de notaris bij te betrekken. Die begeleidt bij het vormgeven van de interne juridische organisatie van een onderneming en de samenwerking tussen de partijen. De notaris is onpartijdig en houdt de belangen van alle betrokken partijen in het oog.

Bij Maashorst Notarissen denken we graag met u mee. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak.

HEEFT U NOG VRAGEN? OF ADVIES NODIG?

Vraag het aan een van onze specialisten op het gebied van ondernemingsrecht.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer
0486 - 462 614.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.