Familie & relaties

Van samenwonen of trouwen tot erfrecht: wij zijn er voor u in elke levensfase

diensten prive Maashorst notarissen

Verklaring van erfrecht

Dit moet u weten als u een erfenis ontvangt

Bent u erfgenaam? Dan komt er – naast het verdriet om het gemis van een dierbare – veel op u af. Waarschijnlijk vraagt de bank om een verklaring van erfrecht, rekeningen moeten worden betaald, abonnementen opgezegd, de laatste aangifte Inkomstenbelasting moet worden gedaan en binnen acht maanden na het overlijden moet ook de aangifte erfbelasting plaatsvinden.


Aanvaarding of verwering van de erfenis

Als erfgenaam kunt u de erfenis zuiver aanvaarden, aanvaarden onder het voorrecht van boedelbeschrijving, of verwerpen. Bij zuivere aanvaarding bent u als erfgenaam aansprakelijk voor schulden van de nalatenschap. Bij aanvaarding onder het voorrecht van boedelbeschrijving bent u dat niet. Maar let op: u kunt al zuiver aanvaarden door het verrichten van praktische handelingen, zoals het leeghalen van de woning van de overledene. Verwerping is vaak niet de aangewezen keuze, omdat dan meestal uw eigen afstammelingen in uw plaats erfgenaam worden. Wilt u meer informatie over de inhoud van de verklaring van erfrecht en wanneer een verklaring van erfrecht nodig is, klik dan hier.

Verklaring van erfrecht

Bij Maashorst Notarissen kunt u de verklaring van erfrecht laten opmaken. Ook kunnen we de afwikkeling van de nalatenschap begeleiden of geheel van u overnemen, en de aangifte erfbelasting verzorgen. Belt u ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.

HEEFT U NOG VRAGEN? OF ADVIES NODIG?

Vraag het aan een van onze specialisten op het gebied van familierecht.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer
0486 - 462 614.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.