Onderneming & bedrijf

Van nieuw bedrijf tot bedrijfsoverdracht: wij zijn uw betrouwbare zakenpartner.

diensten onderneming Maashorst notarissen

Rechtsvormen

Wat is voor u de juiste rechtsvorm?

Voor de uitoefening van uw onderneming kunt u kiezen uit verschillende rechtsvormen. Welke rechtsvorm bij uw situatie past, hangt af van diverse factoren. Er zijn rechtsvormen met en zonder rechtspersoonlijkheid.
Bij een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid bent u met uw privévermogen aansprakelijk voor ondernemingsschulden.

Bij de rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid heeft de onderneming een afgescheiden vermogen: uw vermogen is gescheiden van het ondernemingsvermogen en u bent in beginsel niet aansprakelijk voor schulden van de onderneming. Andere belangrijke factoren bij de keuze voor een rechtsvorm zijn de beoogde structuur (alleen of met meerdere partijen) en de fiscale gevolgen.

Een eenmanszaak heeft geen rechtspersoonlijkheid. Uw eigen vermogen en het vermogen van de onderneming zijn niet gescheiden. U bent aansprakelijk voor de schulden van uw onderneming. Ondernemen met een eenmanszaak is bij relatief lage winsten voordelig door de beschikbare belastingfaciliteiten. Vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap en maatschap zijn eigenlijk overeenkomsten tussen samenwerkende ondernemers. De vennoten maten zijn aansprakelijk voor de ondernemingsschulden. Voor deze rechtsvormen heeft u geen notaris nodig.

Een BV is wel een rechtspersoon. Hiervoor heeft u wel een notariële akte nodig bij oprichting, Dit geldt ook bij de oprichting van een coöperatie, een verenging en een stichting. Bij Maashorst Notarissen adviseren we u graag over de voor u meest optimale rechtsvorm. Heeft u uw keuze gemaakt, dan kunnen we ook de verdere oprichting voor u verzorgen.

HEEFT U NOG VRAGEN? OF ADVIES NODIG?

Vraag het aan een van onze specialisten op het gebied van ondernemingsrecht.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer
0486 - 462 614.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.