Familie & relaties

Van samenwonen of trouwen tot erfrecht: wij zijn er voor u in elke levensfase

diensten prive Maashorst notarissen

Volmacht / Levenstestament

Met een volmacht houdt u zaken in eigen hand

Met een volmacht geeft u iemand anders de bevoegdheid om namens u te handelen als u dat zelf niet (meer) kunt, bijvoorbeeld bij lichamelijke of geestelijke achteruitgang. In de volmacht wijst u aan wie namens u mag handelen, in welke situaties en welke bevoegdheden hij of zij krijgt, bijvoorbeeld het regelen van bankzaken, het vestigen van een hypotheek of het doen van schenkingen.

Ook al lijkt dit nog heel ver weg, het is verstandig hier tijdig over na te denken. Want regelt u niets en kunt u op enig moment geen beslissingen meer nemen, dan moet de rechter een bewindvoerder, curator of mentor benoemen. U heeft dan geen invloed meer op wie uw zaken regelt. Houd het daarom in eigen hand en maak tijdig een volmacht.

Levenstestament

Een levenstestament is een uitgebreide volmacht, een combinatie van een volmacht en een overzicht van uw persoonlijke wensen. Let op: het levenstestament is geen testament. In een testament regelt u wie uw bezittingen krijgt na uw overlijden. In een levenstestament bepaalt u wat er in bepaalde situaties tijdens uw leven moet gebeuren. Denk aan wensen rondom:

  • medische beslissingen (wel/niet behandelen)
  • de verkoop van uw woning als u niet meer zelfstandig kunt wonen
  • wat er met de inboedel moet gebeuren als u niet meer zelfstandig kunt wonen (wat moet met u mee, wat moet worden verdeeld, wat moet worden verkocht)
  • uw uitvaart
  • orgaandonatie
  • de verzorging van uw huisdier
  • het laten verwijderen van uw profielen op sociale netwerken.

Ook voor het levenstestament geldt dat u dit moet maken voordat u geen beslissingen meer kunt nemen. Wacht dus niet te lang.

HEEFT U NOG VRAGEN? OF ADVIES NODIG?

Vraag het aan een van onze specialisten op het gebied van familierecht.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer
0486 - 462 614.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.