Onderneming & bedrijf

Van nieuw bedrijf tot bedrijfsoverdracht: wij zijn uw betrouwbare zakenpartner.

diensten onderneming Maashorst notarissen

Structuur

Groeit uw onderneming?

Kijk dan kritisch naar de structuur. ‘Eén B.V. is geen B.V.’, is een veelgehoorde uitspraak. Meestal wordt eerst een holding of houdstervennootschap opgericht, die de aandelen in de werk-B.V. gaat houden. De risicovolle activiteiten worden in de werk-B.V. uitgeoefend.

Het pensioen en uitgekeerde winsten bevinden zich in de werk-B.V. en worden daarmee buiten de risico-sfeer gehouden. Daarnaast behaalt u een liquiditeitsvoordeel, omdat u over in de holding opgepotte winsten nog geen inkomstenbelasting betaalt. Oefent u meerdere activiteiten uit, dan kan het zinvol zijn om deze in verschillende werk-B.V.’s onder te brengen. Als één B.V. in dat geval failliet gaat, dan raakt dit de andere B.V.’s in beginsel niet.

Voordelen bij overdracht

Een ander voordeel van het hebben van verschillende werk-B.V.’s is dat u aparte bedrijfsonderdelen eenvoudig door middel van aandelenoverdracht kunt overdragen. U hoeft dan niet elk vermogensbestanddeel afzonderlijk over te dragen. Ook inkrimping van een onderneming kan op verschillende manieren.

Bij Maashorst Notarissen denken we graag met u en uw accountant of fiscaal adviseur mee over de optimale structuur voor u.

HEEFT U NOG VRAGEN? OF ADVIES NODIG?

Vraag het aan een van onze specialisten op het gebied van ondernemingsrecht.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer
0486 - 462 614.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.