Familie & relaties

Van samenwonen of trouwen tot erfrecht: wij zijn er voor u in elke levensfase

diensten prive Maashorst notarissen

Trouwen/geregistreerd partnerschap

En zij leefden nog lang en gelukkig – met dank aan de notaris

Om echt lang en gelukkig te leven is het goed om nog voor het ja-woord een aantal zaken goed te regelen. Gaat u trouwen zonder iets op papier te zetten over uw persoonlijke bezittingen en schulden, dan trouwt u in beperkte gemeenschap van goederen.

Dat betekent dat al uw bezittingen, maar ook uw schulden, die u voor het huwelijk heeft van u blijven. Bezittingen en schulden die u ontvangt voor en tijdens uw huwelijk, zijn van u samen. Dat geldt ook wanneer u een geregistreerd partnerschap aangaat. Soms is de beperkte gemeenschap van goederen niet wenselijk of wilt u nadere afspraken samen vastleggen, bijvoorbeeld als een van de partners een onderneming heeft of als u een vergoedingsvordering heeft vastgelegd in uw samenlevingsovereenkomst.

Huwelijkse voorwaarden

Wilt u niet in bepekte gemeenschap van goederen trouwen of wilt u nadere afspraken maken, dan moet u huwelijkse voorwaarden maken. Daarin legt u vast welk gedeelte van uw vermogen tot de beperkte gemeenschap van goederen gaat behoren. Ook maakt u afspraken over hoe uw inkomsten en vermogen verdeeld wordt. Met huwelijkse voorwaarden beschermt u het vermogen van de niet-ondernemende partner, bijvoorbeeld bij een faillissement van de onderneming. Ook kunt u met huwelijkse voorwaarden familiebezit beschermen.

Meer informatie over de gevolgen van de nieuwe Wet Beperkte gemeenschap van goederen vindt u in de brochure ‘Samen Verder‘ van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

HEEFT U NOG VRAGEN? OF ADVIES NODIG?

Vraag het aan een van onze specialisten op het gebied van familierecht.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer
0486 - 462 614.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.