Woningen en onroerendgoed

diensten woning Maashorst notarissen

Hypotheek

Het verschil tussen de geldlening en de hypotheek

Leent u geld van een bank, dan wil die bank in ruil daarvoor zekerheid dat de lening ook wordt terugbetaald. Die zekerheid geeft u via een hypotheek(recht) op uw woning. De geldlening en de hypotheek zijn dus twee verschillende dingen. De hypotheek is het zekerheidsrecht. Als u de geldlening niet (tijdig) aflost of de rente niet (tijdig) betaalt, kan de bank de woning uiteindelijk veilen. De hypotheek wordt gevestigd bij notariële akte, die wordt ingeschreven bij het Kadaster.

Hypotheekadvies

De geldlening wordt ofwel opgenomen in een losse overeenkomst, ofwel in de hypotheekakte. Er zijn talloze hypotheekvormen, waarbij eigenlijk gedoeld wordt op de soort geldlening (rente, looptijd, wijze van aflossing). Laat u vooraf door een hypotheekadviseur adviseren over de voor u meest aantrekkelijke financiering.

De rol van de notaris

De uitdaging bij de vestiging van een hypotheek zit vooral in het tijdig beschikbaar krijgen van de gelden bij de bank, zodat de leveringsakte op de vastgestelde datum getekend kan worden en koper. Hiervoor zorgt de notaris.

HEEFT U NOG VRAGEN? OF ADVIES NODIG?

Vraag het aan een van onze specialisten op het gebied van woning en onroerendgoed. U kunt ons bereiken op telefoonnummer
0486 - 462 614.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.