Familie & relaties

Van samenwonen of trouwen tot erfrecht: wij zijn er voor u in elke levensfase

diensten prive Maashorst notarissen

Kinderen & voogdij

Zorg voor de kinderen bij scheiding of overlijden

Bij een echtscheiding of beëindiging van het geregistreerd partnerschap moet er voor het kind of de kinderen een ouderschapsplan worden opgesteld. Hiermee regelt u de verdeling van zorg- en opvoedingstaken van minderjarige kinderen. De wet gaat uit van gelijkwaardige verdeling van zorg- en opvoedingstaken van de ouders. Ook als u als ouders niet bent getrouwd, hebben de vader en de moeder evenveel rechten, als ze beiden ouderlijk gezag mogen uitoefenen.

Voogdij regelen in een testament

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar als u en uw partner overlijden en er blijven minderjarige kinderen achter, dan wilt u de zorg voor hen natuurlijk goed geregeld hebben. Daarvoor kunt u in uw testament één of twee mensen aanwijzen als voogd over uw kinderen, mocht u iets overkomen. Dat kunt u zelfs als doen voordat er kinderen zijn geboren.

Kinderen in een LHBTQI+-relatie

Heeft u kinderen en een LHBTQI+-relatie? Een duo- of meeouder kan onder omstandigheden van rechtswege (dus automatisch) juridisch ouder worden of door erkenning het juridisch moederschap verkrijgen. Door de nieuwe wetgeving is adoptie niet meer nodig. Naast het biologisch ouderschap, biedt ook het sociale ouderschap grond voor familierechtelijke betrekkingen.

HEEFT U NOG VRAGEN? OF ADVIES NODIG?

Vraag het aan een van onze specialisten op het gebied van familierecht.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer
0486 - 462 614.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.