Actualiteiten

wij houden u op de hoogte van ontwikkelingen rondom voor u belangrijke zaken.

Denk vooruit!

Uw familiebedrijf wilt u het liefst fiscaal vriendelijk overdragen aan de volgende generatie. Fiscaal gezien is de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) één van de belangrijkste vertrekpunten bij een bedrijfsoverdracht.
Het toepassen van de BOR is zeer bepalend voor uw eigen financiele positie, maar ook voor de continuïteit van de onderneming. Goede begeleiding van deze overdacht is van groot belang. Gezien de aankomende wijzigingen in deze regeling, is het verstandig om snel hiermee aan de slag te gaan en indien nodig, de overdracht dit jaar nog te realiseren.

Wijzigingen
Vanaf 1 januari 2024 wordt aan derden verhuurd vastgoed standaard aangemerkt als beleggingsvermogen, zodat hierop de fiscale faciliteiten voor bedrijfsopvolging niet meer van toepassing zullen zijn.

In 2025 en 2026 volgen meer aanpassingen van de BOR. De vrijstelling voor de schenk- en erfbelasting zal bijvoorbeeld aangepast worden. Voor een waarde van een onderneming tot 1,5 miljoen euro (nu 1,2 miljoen euro) geldt dan een vrijstelling van 100%  en voor het meerdere een vrijstelling van 70%, in plaats van de huidige 83%. Daarnaast zal er een wijziging komen in de voorwaarden zoals de dienstbetrekkingseis en de bezits- en voorzettingseis. Diee laatsten zullen versoepeld worden.

De voorstellen voor 2024 en 2025 zijn nog niet definitief. Gezien de fiscale impact die de wijzigingen kunnen hebben bij de overdracht van een familiebedrijf, is het raadzaam om hier nu al rekening mee te houden.

MEER ACTUALITEITEN

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Verstandige keuzes, snel en accuraat vastgelegd voor nu en volgende generaties

Neem contact met ons op:

    Het kantoor is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.